“ Animals are born who they are, accept it, and that is that. "

Gregory maguire

Ik heb nooit anders geweten dan dat ik diergedragsdeskundige zou worden. Na het afronden van de Bacheloropleiding Agro-en biotechnologie, specialisatie Dierenzorg trok ik dan ook naar Wageningen Universiteit (Nederland) voor de Masteropleiding Animal Sciences, Animal Health & Behaviour en studeerde ik 3 jaar later af binnen de werkgroep Ethologie.   

Met deze diploma’s op zak heb ik meteen de sprong gewaagd: ik startte mijn eigen praktijk voor hondengedragsbegeleiding. Jarenlang heb ik met veel plezier het ene huisbezoek na het andere afgelegd om mensen inzicht te geven in hoe hun hond voelt,  ‘denkt’ en leert. 

In 2016 was het tijd voor iets nieuw. Ik kreeg het gevoel te weinig mensen en honden te kunnen bereiken en besloot een opleiding tot hondengedragsdeskundige te organiseren. Dit is helemaal mijn ding. Als wetenschapper kan ik mijn ei kwijt in het verwerken van wetenschappelijke kennis tot praktijkgerichte vaardigheden. Als hondenliefhebber zie ik het sneeuwbaleffect in het aantal honden dat alle cursisten samen kunnen helpen. En daar doe ik het voor!  

In 2019 was de tijd eindelijk rijp om aan de slag te gaan met mijn eerste grote liefde: paarden. Samen met collega Joséphine richt ik mij binnen het Gedragscentrum voor paarden voornamelijk op het delen van kennis over paardengedrag. Er bestaat in de paardenwereld namelijk nog een grote kloof tussen wetenschap en dagelijks leven, en die willen we graag helpen dichten.  

Door mijn kennis te delen met geïnspireerde en gemotiveerde mensen hoop ik m’n steentje bij te dragen om zo de wereld van die ene hond of dat ene paard voor altijd te veranderen…  

Groetjes, Laura